A chef da casa rural “A Parada das Bestas” divulga a cultura e as tradicións de Galicia en Castellón

A chef da casa rural “A Parada das Bestas” divulga a cultura e as tradicións de Galicia en Castellón

07/11/2017 - 15:12

A restauradora Maria Varela, copropietaria e chef da casa rural A Parada das Bestas, establecemento pertenecente a Lecer e certificado co selo Galicia Calidade, impartió onte un novo ‘Obradoiro de Cociña Tradicional Galega’. Este Obradoiro, encuadrado no programa anual de actividades destinadas a divulgar a cultura e as tradicións de Galicia en Castellón, foi programado […]

A restauradora Maria Varela, copropietaria e chef da casa rural A Parada das Bestas, establecemento pertenecente a Lecer e certificado co selo Galicia Calidade, impartió onte un novo ‘Obradoiro de Cociña Tradicional Galega’.

Este Obradoiro, encuadrado no programa anual de actividades destinadas a divulgar a cultura e as tradicións de Galicia en Castellón, foi programado polo Centro Galego de Castellón “O Aturuxo” en colaboración coa Secretaria Xeral de Emigración e se desenvolvió nas instalaciones de O Faiado da propia entidade, situado no complexo Social Tetúan XIV.

La chef María Varela é experta en cocina caseira cun toque de autor e promoveu a recuperación e o desenvolvemento de receitas tradicionais vinculadas ao Camiño de Santiago.

‘A Parada das Bestas’, xestionada polo matrimonio de María Varela e Suso Santiso, leva anos asentado nunha zona privilexiada, cerca das torrentes do Mácara e do castillo de Pambre, e ten como base a gastronomía, elaborada co produtos galegos, de alta calidade, ecolóxicos, e cociñados co tradición e á vez con tonos modernos. En 2013 recibiou o premio Alimentos de España á Restauración, que concede o Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente, por o seu fomento dos produtos ecolóxicos e a difusión do coñecemento do patrimonio cultural e gastronómico da zona”.