A nova edición da Guía Repsol 2019 recoñece en total a dez restaurantes de Galicia Calidade Lecer. Tres deles están distinguidos con dous Soles: o restaurante Yayo Daporta en Cambados, o Restaurante España de Lugo e o restaurante Bido de A Coruña. Pola súa banda, o Restaurante El Refugio de Oleiros e A Taberna de […]
A nova edición da Guía Repsol 2019 recoñece en total a dez restaurantes de Galicia Calidade Lecer. Tres deles están distinguidos con dous Soles: o restaurante Yayo Daporta en Cambados, o Restaurante España de Lugo e o restaurante Bido de A Coruña. Pola súa banda, o Restaurante El Refugio de Oleiros e A Taberna de Ourense contan con un Sol respectivamente.
Outros dous establecementos de Galicia Calidade Lecer aparecen na Guía como recomendados: o restaurante O Barazal de Maside e Eirado da Leña en Pontevedra. Tamén aparecen na nova edición da Guía como restaurantes ‘seleccionados’ os establecementos Restaurante Cantina Río Covés de Pontedeume, O Grelo de Monforte de Lemos e o Restaurante Carmen de Sanxenxo.
40 aniversario dunha referencia para consultas turísticas e gastronómicas
A Guía Repsol celebrou os seu 40 aniversario facendo entrega dos seus novos ‘soles’ nun acto celebrado en San Sebastián. Nesta edición son cinco os novos establecementos distinguidos con tres Soles, a máxima distinción que outorga a Guía Repsol: Bonamb (Comunidade Valenciana), Cociña Irmáns Torres (Cataluña), Lasarte (Cataluña), Maca de Castro (Illas Baleares) e Noor (Andalucía).
En total, a Guía Repsol 2019, referencia para as consultas turísticas e gastronómicas, recoñeceu cos seus Soles a 546 restaurantes: 38 con tres, 159 con dous e 349 con un.
Un total de 53 restaurantes foron premiados co seu primeiro Sol, co obxectivo de dar maior visibilidade aos cociñeiros emprendedores que resultan claves para a economía e turismo no noso país. En Galicia, o restaurante A Tafona de Lucía Freitas (Santiago de Compostela) é o único establecemento que forma parte da listaxe de debutantes cun Sol deste ano.