Delicias de lumbrigante en salpicón, proposta de Hotel Louxo La Toja

Ingredientes:

  • 1 lumbrigante de ½ kg
  • 30 gr cebolleta
  • 1 cuarto de lata de pemento morrón
  • ½ Ovo cocido Galicia Calidade: (Avícola Tratante, Coren, Granja Campomayor, ou Pazo Vilane)
  • 1 cullerada de aceite de oliva suave
  • ½ cullerada de vinagre viño branco
  • ½ cullerada de vinagre de módena

Elaboración:

Cocer o lumbrigante en auga con sal e Loureiro 10 minutos. Deixar arrefiar e pelamos a cola e cortámola en medallóns. Desfacemos o resto. Picamos a cebola, o pemento e o ovo e mesturámolo coa carne do lumbrigante. Aliñamos co vinagre e o aceite e deixamos repousar unhas horas para que colla sabor.

Presentamos en timbal o salpicón cos medallóns enriba e decoramos.