Dim- sum de botelo e salsa agridoce, proposta de Pepe Solla e Torre de Núñez

A masa:

  • Follas de pasta wan ton.

O botelo

  • 1 botelo
  • 1 ceboliña vermella
  • 2 ceboliñas de primavera
  • Cocer o botelo ata que estea tenro, retirar e desmigar. Picar fino as ceboliñas, mesturar coa carne e encher con isto o wan ton para formar os dim- sum. Pechar cun pouco de auga e formar o bordo como se ve na foto.

Para a salsa de guindilla

  • 500 grs guindilla coada
  • 200 grs de auga
  • 100 grs de azucre
  • 70 grs de aceite de oliva
  • 5 grs Gelespesa
  • 100 grs de zume de lima
  • Triturar todos os ingredientes na Thermomix ata conseguir unha salsa fina.

Ademais

  • Cilantro
  • Ceboliña vermella
  • Chile vermello
  • Cortar en anacos o chile e a ceboliña

Acabado e presentación

  • Cocer o dim- sum na cesta de vimbia directamente, xusto no momento de servilo engadir a ceboliña, o cilantro e o chile. Acompañar coa salsa agridoce.