Empanadillas de chourizo criollo e curri verde
O criollo
- 1 chourizo criollo
Asar a forno medio o criollo, desmigar e reservar.
Curri verde
- 1 feixe de albáfega
- 1 feixe de coandro
- 1 lima
- 2 follas de lima kéfir
- 1 rama de citronela
- ½ cebola tenra
- 1 chile verde
- 2 dl de mollo de coco
Triturar as aromáticas, a lima, a citronela, a cebola tenra e o chile co zume de lima, dar punto de sal e cociñar este mollo co leite de coco, coar e reservar. (Pódese optar por comprar a salsa de curri verde xa feita, no mercado hai moitas opcións hoxe en día).
Empanadillas
- 1 paquete de pasta wan ton
- Chourizo criollo da preparación anterior
Encher as láminas de pasta wan ton co chourizo e selar os bordos cun pouco de auga, reservar.
Ademais
- Micro mézclum de brotes
Acabado e presentación
Freir as empanadillas en abundante aceite quente, deben quedar douradas e algo sufladas, deixar caer uns brotes, acompañar estas con a salsa de curri verde nun cunco para que cada un bote ao seu gusto.