Ensalada de polo proposta de Cantina Río Covés
INGREDIENTES :
- Peituga de polo Galicia Calidade
- Ovos Galicia Calidade
- 1 kg de patacas Galicia Calidade
- 500 gr. de cenorias
- 100 gr de chícharos
- Sal e pementa ao gusto
- Aceite virxe extra.
- Vinagre
- 1 aguacate.
PREPARACIÓN:
Cocer a peituga de polo e gardar a auga, deixar arrefriar e desmiudar o polo.
Na auga do polo cocer a pataca (cortada en cubos) deixar arrefriar.
Na auga do polo cocer a cenoria (cortada en cubos)
Cocer os ovos na auga con vinagre e sal uns 10 minutos, deixar arrefriar.
Cocer os chícharos 30 minutos.
Mesturar todos os ingredientes moi fríos.
Facer unha vinagreta moi suave e mesturar co aguacate moi triturado.
Finalmente mesturar as verduras, o polo e a vinagreta co aguacate.
Presentación do prato:
Colocar nunha bandexa cadrada branca a ensalada cunha porción de pan frito .