Ensalada rusa rabiosa con xamón cocido, proposta de Pepe Solla e Torre de Núñez

Maionesa de chiles
Ingredientes:

  • 1 bote de maionesa
  • 1 lata de chile serrano en vinagre

Triturar os chiles co mollo da lata, coar. Mesturar coa maionesa ao gusto de cada un, máis ou menos picante e reservar.

Ensalada rusa
Ingredientes:

  • Pataca
  • Cenoria
  • Chícharos
  • Xudía Quenia

Cocer as distintas verduras segundo a súa naturalez, cortar en anacos en dados e reservar. Mesturar coa maionesa de chiles e gardar en frío.

Oliva negra

  • 1 lata de olivas negras sen óso.

Escurrir as olivas e secar no forno a temperatura moi suave. Reservar.

Máis ingredientes

  • Liscos de xamón cocido Torre de Núñez.
  • Surtido de mini brotes.

Acabado e presentación
Cortar en anacos as olivas, cortar o xamón en tiras, montar o prato segundo a foto, empezando pola ensalada rusa, sobre esta o xamón, as ensaladas e terminar coas olivas rotas.