Fajita de nabo e lacón, proposta de Pepe Solla e Torre de Núñez
O lacón
- 1 taco de lacón desalado
- 1 bote de salsa tika masala
Cocer o lacón ata que estea ben tenro en abundante auga, desmigar e guisar na salsa masala durante uns minutos máis e reservar.
Maionesa de chiles
- 1 bote de maionesa
- 1 lata de chile serrano en vinagre
Tritura os chiles co mollo da lata, coar. Mesturar coa maionesa ao gusto de cada un, máis ou menos picante e reservar.
Faijta
- 1 nabo
Pelar e cortar na cortafiambres finas láminas de nabo cru e reservar.
Ademais
- Ceboliña vermella cortada á xuliana fina
- Cilantro rizado
Acabado e presentación
Encher as faijtas de nabo co desmigado de acón perfumado coa masala, rematar coa maionesa, a cebola e as follas, servir sen cubertos para comer cos dedos directamente.