Fideuá de cogomelos, polo de curral e zamburiñas en salsa de vieira
Ingredientes:
- 300 gr de fideos para fideuá
- 250 gr de polo
- 250 gr de cogomelos
- 1 lata de zamburiñas en salsa de vieira
- 2 dentes de allo
- 1 cebola grande
- Perexil fresco
- 4 culleradas de tomate triturado
- Azafrán
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
Preparación
Toramos o polo e salteámolo uns minutos na pota que empregaremos para a fideuá xunto cun par de culleradas de aceite. Retiramos o polo e reservámolo.
Nese aceite pocharemos a cebola picada fina cunha culleriña de sal.
Cando estea transparente, engadiremos os cogomelos torados xunto cos allos e o perexil picados. Deixar facer ata que os cogomelos estean tenros.
Incorporar o tomate xunto cun pouco máis de aceite de oliva. Engadir os fideos e sofrixir lixeiramente.
Incorporar finalmente o polo, as zamburiñas escorridas, caldo de carne ou peixe e azafrán.
Remover todo, salpimentar se é necesario e deixar facer durante uns 10 minutos. Deixar repousar outros 5 tapados. Servir inmediatamente.