Filloas salgadas con bechamel de ventrecha de atún, queixo tetiña e cebola acaramelada
Ingredientes para a masa das filloas:
- 75 gr de fariña
- 125 ml de leite
- 1 ovo
- Sal
Ingredientes para o recheo:
- 2 vasos de leite
- 2 culleradas de fariña
- Aceite de oliva
- 1 lata de ventrecha de atún
- Sal
- 1 cebola grande
- 2-3 culleradas de azucre
- 100 gr de queixo camembert
Acaramelar a cebola
Cortar a cebola en toros, pasala a lume baixo con aceite e sal. En canto comece a estar moi tenra engadir dúas culleradas de azucre branco e remover ata que se acaramele (non máis de 3 minutos).
Preparar as filloas
Quentar a tixola e pincelala con aceite ou manteiga. Encher un cullerón sopeiro de masa ata un pouco máis da metade (esa será a nosa medida) e cun movemento rápido cubrir o fondo da tixola. Deixar que calle. Separar os bordos e darlle a volta para dourar a outra cara. Reservar as filloas.
Recheo
Verter na tixola o aceite da ventrecha, quentar lixeiramente.
Incorporar a ventrecha e engadir a fariña mentres mantemos un lume baixo na cociña.
Sofrixir a fariña e acabar engadindo o leite pouco a pouco, mentres removemos. Salgar e deixar espesar sen deixar de remover durante uns 10-15 minutos para que a fariña se cociñe completamente. Incorporar o queixo tetiña.
Encher as filloas e utilizar unha pequena cantidade de cebola acaramelada para decorar.