Niño Galicia Calidade proposta de Restaurante A Carballeira

Ingredientes

  • 1 xema de ovo Galicia Calidade( Pazo Vilane, Coren, Granja Campomayor ou Avícola Tratante)
  • 10 gr. de xamón  Galicia Calidade (Torre de Nuñez, Coren)  en po.

Para a coca:

  • 60 gr. fariña
  • 30  gr. Manteiga
  • Un chisco de sal fino
  • 20 ml. de auga

Para o niño:

  • 1 Un recipiente para flan
  • 30 gr. de nudels de arroz (fideos brancos chinos)
  • Manteiga

 

Elaboración:

Como será o que máis tempo nos leve empezaremos a cocer a xema de ovo a baixa temperatura, 65 ºC durante 30 minutos.

Para evitar que se rompa a xema de ovo a colocamos en papel filmfacendo unha bolsa.

O Niño:

Cocemos os nudels de arroz durante 5 minutos en auga fervendo. Acto seguido sacamos os nudelse  estirámo-lospara seca-los, mentres se secan untamos o recipiente para flan con manteiga(para evitar que se peguen os fideos). Unha vez secos os nudelsos colocamos no recipiente para flan facendo un niño de ave.

Una vez creado o niño, colócase o recipiente para flan no forno  a 200 ºC durante 20 minutos (ata comprobar que o niño ten unha cor tostada).

A Coca:

Amasar a fariña ca manteiga e o sal, unha vez ben integrada a fariña, engadir a  auga e  amasar ata que quede unha masa homoxénea. Envolver en papelfilme deixar repousar 30 minutos. Estirar e deixar o máis fina posible eenfornar durante 30 minutos entre dúas bandexas, para evitar que infle.

Xamón en po:

Colocamos nunha bandexa de forno con papel de forno (se non se dispón del pódese usar papel prata),os 10 gr. de xamón, tápase con outra folla de papel de forno e metémo-lo no forno a 250 ºC durante 10 minutos ata que quede crocante. Logo collemos o xamón e o machucamos nun morteiro ata conseguir o pode xamón.

Montamos no prato o niño ca xema de ovo dentro, a coca nun lateral e engadimos o po de xamón a modo de decoración..