Ovo sorpresa proposta de Restaurante Carmen
Ingredientes:
- Pan de molde
- Ovo Galicia Calidade (Coren, Granja Campomayor, Avícola Tratante ou Pazo Vilane)
- Chourizo Galicia Calidade (Sadeport, Torre de Nuñez, Coreno u Jamones González)
- Bacon
- Tomate
- Cebola
- Aceite
- Sal
- Pementa
Para a salsa:
- Aceite de oliva virxe extra
- Chourizo Galicia Calidade (Sadeport, Torre de Nuñez, Coreno u Jamones González)
Elaboración:
Salteamos a cebola e o bacon. Engadimos o tomate cortado. Fritimos a fogo lento e engadimos o chourizo. Rectificamos sal. Alisamos o pan de molde cun roletee damos forma. Introducimos o salteado e o ovo e metemos no forno a 190º durante 5 minutos.
Para a salsa, sofritimos o chourizo en ½ litro de aceite de oliva virxe extra, deixamos arrefriar e colamos.