Ovos campeiros a baixa temperatura con escuma de pataca trufada, xamón e crocante de San Simón, proposta de Hotel Louxo La Toja
Ingredientes:
- 2 ovos Galicia Calidade (Coren, Granja Campomayor, Avícola Tratante ou Pazo Vilane)
- 200 gr patacas Galicia Calidade (Patatas Conde)
- 75 ml de nata
- 5 gr trufa negra
- 10 gr mantequilla
- Unha pizca de sal
- Pementa negra
- 30 gr queixo San Simón
- Ceboliño
- Aceite de oliva virxe
- Unha loncha de xamón Galicia Calidade (Coren, Jamones González, Torre de Núñez)
Elaboración:
Cocer os ovos no forno a vapor durante 45 minutos a 67 grados centígrados. Por outro lado, cocer a pataca con sal. Unha vez cocida, triturala con nata, unha parte de trufa e mantequilla e encher o sifón.
Hornear o queixo ata que quede crocante. En plato fondo, poñer a escuma, os ovos e decorar coa loncha de xamón, o crocante, o resto da trufa e un pouco de ceboliño.