Polo con slim noodles

Ingredientes (para unha persoa) 70 gramos de noodles 150 gramos de filetes de polo ½ pemento vermello 50 gramos de cogomelos shiitakes 50 gramos de chícharos 2 ceboliñas 1 dente de allo ½ limón Aceite de oliva 2 cucharadiñas de salsa de soia Coandro fresco Sal e pementa Preparación Cortar o polo en pequenos tacos […]

Albóndegas de pescada do pincho en salsa verde

Ingredientes: 400 gr de pescada fresca sen pel e torada 2-3 culleradas de puré de pataca en po 10 langostinos pelados e torados 1 ovo 1 cebola moi picada Sal Fariña para rebozar as albóndegas Para a salsa verde: Aceite de oliva 1 taciña de fariña 2 dentes de allos Perexil picado Sal Preparación Dispoñer […]

Fideuá de cogomelos, polo de curral e zamburiñas en salsa de vieira

Ingredientes: 300 gr de fideos para fideuá 250 gr de polo 250 gr de cogomelos 1 lata de zamburiñas en salsa de vieira 2 dentes de allo 1 cebola grande Perexil fresco 4 culleradas de tomate triturado Azafrán Aceite de oliva virxe extra Sal Preparación Toramos o polo e salteámolo uns minutos na pota que […]

Falso arroz de choco con pescada do pincho de Celeiro

Ingredientes: Choco Cebola Cenoria Allo porro Tinta de lura Carne de pemento chouriceiro Pescada do pincho Aceite Sal Codium seco Jalapeños en escabeche Lima Elaboración Realizamos un guiso tradicional de chocos na súa tinta, co seu habitual sofrito, sen deixalo demasiado tempo pois cortarémolo moi miúdo. Doutra banda, cocemos a pescada a baixa temperatura (a […]

Ruliño tempurizado de teriyaki de polo e shitakes

Para a mariñada Teriyaki 125 ml de salsa de soia 50 ml de Mirin (viño de arroz doce) 50 ml de Sake 1-2 cucharadas de azucre Para o ruliño 2 láminas nori especial sushi 150 grs de arroz cocido Ingredientes do recheo (100 g de peituga de polo) Salsa de soia Esteira especial para sushi […]

Empanadillas de chourizo criollo e curri verde

O criollo 1 chourizo criollo Asar a forno medio o criollo, desmigar e reservar. Curri verde 1 feixe de albáfega 1 feixe de coandro 1 lima 2 follas de lima kéfir 1 rama de citronela ½ cebola tenra 1 chile verde 2 dl de mollo de coco Triturar as aromáticas, a lima, a citronela, a […]

Pescada fresca do pincho en salsa verde con ameixas e langostinos

Ingredientes 4 toros de pescada de corte groso Aceite 1 cunquiña de fariña 2 dentes de allo 1 presa de perexil 16 langostinos frescos 150 gr. de ameixas frescas ou en conserva ao natural Sal Preparación Pelar os allos. Retirar os talos do perexil e reservar só as follas. Poñer o perexil nun vaso para […]

Tartar de polbo á feira con pataca e salsa de pemento

Ingredientes: 2 brazos/rabos cocidos de polbo 4 patacas para cocer Aceite de oliva Pemento 1 cullerada de maionesa 1 dente de allo   Preparación: -Pelar e cocer as patacas en auga fervendo con sal. Retirar en canto estean feitas e deixar arrefriar. -Se o polvo non está cocido: Poñer a cocer nunha cazola abundante auga […]

Croquetas de mexillóns con queixo afumado San Simón

Ingredientes: 300 gr. de mexillóns Aceite de oliva Fariña Leite Pementa Negra Sal Pan relado 2 ovos batidos 150 gr. de queixo San Simón   Preparación: -Cocemos os mexillóns en auga con sal e, en canto abran, retirámolos con axuda dunha espumadeira. Reservamos o líquido de cocción. -Limpamos os mexillóns e torámolos con axuda dunhas […]

Fajita de nabo e lacón, proposta de Pepe Solla e Torre de Núñez

O lacón 1 taco de lacón desalado 1 bote de salsa tika  masala Cocer o lacón ata que estea ben tenro en abundante auga, desmigar e guisar na salsa masala durante uns minutos máis e reservar. Maionesa de chiles 1 bote de maionesa 1 lata de chile serrano en vinagre Tritura os chiles co mollo […]

Delicias de lumbrigante en salpicón, proposta de Hotel Louxo La Toja

Ingredientes: 1 lumbrigante de ½ kg 30 gr cebolleta 1 cuarto de lata de pemento morrón ½ Ovo cocido Galicia Calidade: (Avícola Tratante, Coren, Granja Campomayor, ou Pazo Vilane) 1 cullerada de aceite de oliva suave ½ cullerada de vinagre viño branco ½ cullerada de vinagre de módena Elaboración: Cocer o lumbrigante en auga con […]

Polbo á brasa, proposta de Mesón A Cepa

Ingredientes: Polbo (Gallego Pereira, Rosa de los Vientos) Patacas asadas (Patatas Conde) Pementos asados á brasa Aceite de lima e ceboliño, con toque de aceite de pementos asados. Preparación: Tras cocer o polbo ao vapor, e tras asar os pementos coa chama de prender o carbón da brasa, remátase o polbo na grella de forno […]

Ensalada rusa rabiosa con xamón cocido, proposta de Pepe Solla e Torre de Núñez

Maionesa de chiles Ingredientes: 1 bote de maionesa 1 lata de chile serrano en vinagre Triturar os chiles co mollo da lata, coar. Mesturar coa maionesa ao gusto de cada un, máis ou menos picante e reservar. Ensalada rusa Ingredientes: Pataca Cenoria Chícharos Xudía Quenia Cocer as distintas verduras segundo a súa naturalez, cortar en […]

Ovos patacas, pan e chourizo, proposta de Eirado da Leña

Ingredientes: Para os ovos: Ovos Galicia Calidade (Avícola Tratante, Coren, Granja Campomayor, ou Pazo Vilane) Para a escuma de pataca: 2,5l de pataca Galicia Calidade fervida e escurrida (Patatas Conde) 1l de auga de cocción 1,25l de nata 40ml de aceite de oliva Sal Para o pan: Faragulla de pan do día anterior Galicia Calidade […]

Ovo sorpresa proposta de Restaurante Carmen

Ingredientes: Pan de molde Ovo Galicia Calidade (Coren, Granja Campomayor, Avícola Tratante ou Pazo Vilane) Chourizo Galicia Calidade (Sadeport, Torre de Nuñez, Coreno u Jamones González) Bacon Tomate Cebola Aceite Sal Pementa Para a salsa: Aceite de oliva virxe extra Chourizo Galicia Calidade (Sadeport, Torre de Nuñez, Coreno u Jamones González)   Elaboración: Salteamos a […]

Niño Galicia Calidade proposta de Restaurante A Carballeira

Ingredientes 1 xema de ovo Galicia Calidade( Pazo Vilane, Coren, Granja Campomayor ou Avícola Tratante) 10 gr. de xamón  Galicia Calidade (Torre de Nuñez, Coren)  en po. Para a coca: 60 gr. fariña 30  gr. Manteiga Un chisco de sal fino 20 ml. de auga Para o niño: 1 Un recipiente para flan 30 gr. […]

Ensalada de polo proposta de Cantina Río Covés

INGREDIENTES : Peituga de polo Galicia Calidade Ovos Galicia Calidade 1 kg de patacas Galicia Calidade 500 gr. de cenorias 100 gr de chícharos Sal e pementa ao gusto Aceite virxe extra. Vinagre 1 aguacate.   PREPARACIÓN: Cocer  a  peituga de polo e gardar a  auga, deixar arrefriar  e desmiudar o polo. Na auga do […]