Onte tivo lugar o concurso GourmeTapa 1906, Campionato de España de Tapas para Gourmets, que busca recoñecer o talento dos cociñeiros que elaboren a mellor tapa que harmonice cunha das cervexas Estrella Galicia pertencente á gama 1906, a gama máis persoal de Hijos de Rivera. O chef Yayo Daporta, foi o presidente do xurado, integrado por […]
Onte tivo lugar o concurso GourmeTapa 1906, Campionato de España de Tapas para Gourmets, que busca recoñecer o talento dos cociñeiros que elaboren a mellor tapa que harmonice cunha das cervexas Estrella Galicia pertencente á gama 1906, a gama máis persoal de Hijos de Rivera. O chef Yayo Daporta, foi o presidente do xurado, integrado por profesionais da hostalería e da restauración, encargado de valorar a orixinalidade, o tamaño, a presentación, os ingredientes, a limpeza e a axilidade dos participantes, á hora de proclamar o gañador.
Os 12 participantes elaboraron libremente un mínimo de 20 tapas iguais en 30 minutos, que harmonizasen necesariamente cunha das 3 variedades de cervexa da gama 1906: 1906 Reserva Especial, 1906 Rede Vintage e 1906 Black Coupage.
Os gañadores foron os seguintes:
- Primeiro Premio: Nerea Bescós. Restaurante Saborea. Biescas. Huesca. Tapa: Polo de curral con 1906 e allo negro.
- Segundo Premio: Ezequiel Álvarez. Restaurante Don Giovanni, de Andrea Tumbarello. Barcelona. Tapa: Burrata ao pesto con foccacia e chacina.
- Premio especial á mellor tapa cociñada con cervexa Estrella Galicia 1906: Helio Flores, dos Álamos Laboratorio Gastronómico. Peñaranda de Bracamonte, Salamanca. Tapa: Pemento Black Coupage con troita.